(recept
si oblíbilo 83 návštěvníků)
Šlehaná bábovka bez vážení - univerzální recept na těsto na všechno:-)))
Potřebné ingredience
6 vajec, 6 lžic bezlepkové směsi (Jizerka), 6 lžic krupicového cukru, 1 lžíce stolního oleje
Postup přípravy
Vejce oddělíme a šleháme nejdříve bílky při nejvyšší rychlosti za postupného přidávání cukru až vyšleháme pevný sníh. Snížíme rychlost šlehání a postupně zašleháváme žloutky. Po zašlehání žloutků na nejpomalejší chod nebo ručně postupně do hmoty vmícháme bezlepkovou směs a nakonec lžíci oleje. Hmotu vlijeme do vymazané a kukuřičnou strouhankou vysypané formy (já používám silikonovou a nevymazávám ani nevysypávám) a pečeme při 180°C cca 30 minut.
Tento recept je rychlý a hrozně jednoduchý a hlavně srááááááááášně dobré piškotové těstíčko.
Já ho používám na všechny dorty, koláče s ovocem na plech a krásně se z něj dělá roláda (za horka odkrojím okraje,i s pečícím papírem smotám do rolády a po vychladnutí opatrně rozbalím a plním marmeládou a šlehačkou vyšlehanou se stužovačem Dr. Oetker), kterou syn miluje. Chuťově je k nerozeznání od dobrůtek z obyč. mouky a návštěvy nevěří, že je to bez lepku. Koláče na plech peču všechny na plechu vyloženém pečícím papírem.
Ještě dodám, že se mi cokoliv upečené z tohoto receptu ještě nikdy nesrazilo. Přeju dobré pochutnáníčko!!!!!
Tento recept je rychlý a hrozně jednoduchý a hlavně srááááááááášně dobré piškotové těstíčko.
Já ho používám na všechny dorty, koláče s ovocem na plech a krásně se z něj dělá roláda (za horka odkrojím okraje,i s pečícím papírem smotám do rolády a po vychladnutí opatrně rozbalím a plním marmeládou a šlehačkou vyšlehanou se stužovačem Dr. Oetker), kterou syn miluje. Chuťově je k nerozeznání od dobrůtek z obyč. mouky a návštěvy nevěří, že je to bez lepku. Koláče na plech peču všechny na plechu vyloženém pečícím papírem.
Ještě dodám, že se mi cokoliv upečené z tohoto receptu ještě nikdy nesrazilo. Přeju dobré pochutnáníčko!!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jaňulka365
(upraveno)
28. 6. 2017, 17:09
Opravdu vynikající receptík, roláda jak lusk .
sarkaT
(upraveno)
12. 1. 2015, 19:28
Vyzkoušela jsem a musím moc pochválit! Po roládě se jen zaprášilo.
lalis
(upraveno)
23. 3. 2014, 16:06
Moni, skvělý a rychlý recept a mému synovi moc chutná! Děkuji!!! Vlaďka
HanaNZ
(upraveno)
8. 5. 2013, 14:16
Super. Konečně bezlepkový piškot, který se fakt povede A je rychlý. Peču v elektrické troubě - klasicky, mám i horkovzduch, ale ne a ne utefit teplotu
MonikaG
(upraveno)
12. 3. 2014, 22:15
@HanaNZ
Horkovzduch nedělá těmto těstům moc dobře....hrozně to vysušuje a pak se udělá drobivý škraloup nahoře...
vodoušek
(upraveno)
16. 7. 2011, 11:59
eN :-)
(upraveno)
12. 7. 2011, 16:20
konečně jsem objevila moc výborný, ale hlavně i chutný recept díííííííky
alna
(upraveno)
25. 10. 2010, 21:17
Receptík se mi moc líbí,ale mám jeden problém. Dcerka nesnese kromě lepku ani vajíčka. Máme sice náhražku,ale ta nejde vyšlehat na sníh. Nevím jak to udělat,aby mi těsto po upečení nekleslo . Poradí mi někdo?
MonikaG
(upraveno)
22. 12. 2010, 19:29
@alna
To mě moc mrzí, ale fakt nevím...zrovna tento recept se na těch vajíčkách prakticky zakládá, ale mám doma jiný, kde se vajíčka nešlehají, hned jak budu mít chvilku, pošlu vám ho. Přeju pevné nervy!
Ivisek 6
(upraveno)
21. 11. 2008, 0:30
Dělala jsem dnes prvně vaše těsto na piškot a bykl úplně senzační a tak jednoduchý.Teprve se učím od srpna něco péct.Ale co nevím je čím se zahušťují guláše,omáčky.prosím o radu.iveta
Atlantika
(upraveno)
26. 6. 2011, 21:09
@Ivisek 6
ahoj,já tedapokud mužu poradit tak omáčky zahuštuji solamylem a nebo moukou nejlepší je jizerka,aby nebyla omáčka moc olejová,tak udělám jíšku s vody a mouky
MonikaG
(upraveno)
22. 11. 2008, 21:01
@Ivisek 6
Jsem moc ráda, že se povedlo . Co se týče zahušťování, já výhradně používám bezlepkovou směs Jizerka na úplně všechno, včetně zahušťování. Nejčastěji, "rozklechtlám" mouku ve studené vodě - je to nejrychlejší, ale pozor! Je potřeba mouku nasypat do nádoby a nalít studenou vodu a rychle metličkou rozmíchat, tato mouka ráda hrudkovatí, taky se mi to už nepovedlo...ale nesmí se házet flinta do žita . Jinak se z ní poměrně krásně dá udělat i jíška bez nějakých větších zrad a guláš zaprašuju moukou rovnou do výpeku a jde to krásně . U nás bezlepek dodržuje jenom syn, ale v případě omáček a gulášů to jíme všichni a není v tom žádný velký rozdíl. Takže chutě do toho!
Ivisek 6
(upraveno)
24. 11. 2008, 2:34
@MonikaG
Také se mi nejvíce osvědčila ta mouka jizerka,já také když vařím dělám pro všechny i když dietku mám jen já,ale jak říká manžel tak to není poznat.Tak teď můžu zkusit i omáčku,doteď jsem se jim vyhybala.A to sem je měla tak ráda.Děkuji za rada.To ani nevím co si budu péct na vánoce,neznám žádné recepty.
MonikaG
(upraveno)
9. 12. 2008, 9:12
@Ivisek 6
Pokusím se vložit nějaké osvědčené recepty! Omáček a ničeho ostatního se nebojte, jíme to také všichni, i když dietu má jen syn a to jsme pěkní mlsouni
andílek pavla
(upraveno)
15. 9. 2007, 10:52
Mončo, tak bábovka mi teda klesla úplně hrozně, ale zkusila jsem z tohotě těsta roládu a ta je bezkonkurenční . Teprve se učíme vařit bez lepku a tak uvitám více vašich receptíků. A je pravda že i přesto že bábovka vypadala nevzhledně po tom co mi klesla, tak mi půlku sežrali ti co bezlepkovou dietu držet nemusí .
MonikaG
(upraveno)
19. 9. 2007, 11:56
@andílek pavla
Pavli, jsem ráda, že chutnala všem . Na bábovku a vůbec do všech forem jsem objevila jiný, hodně podobný, ale mnohem lepší receptík, který už jsem sem taky napsala . Je mnohem lepší v tom, že těsto klesne jen minimálně , je původně na biskupského beránka, dělala jsem i beránka i dort a bábovku a všechno bylo SUPER . Jen co najdu trošku času, přidám receptík na úplně super jednoduchý jablečný štrúdl . Zatím se mějte krásně . Monika
bursa
(upraveno)
12. 9. 2007, 13:04
Dobrý den,zkoušela jsem těsto do "mufínkových" formiček .Krásně vyběhlo ,ale pak spadlo . Doufám ale,že chuťově budou moc dobré. Nemáte náhodou nějaký vyzkoušený recxeptík na bezlepkový chléb (nikde jsem ho tu nenašla...) díky Ilona
Ivisek 6
(upraveno)
21. 11. 2008, 0:37
@bursa
Na straně 1 a 2 paní Pavla M. má jak bezlepkový chléb se sýrem,tak i housky se sýrem a obojí moc dobré.mám vyzkoušené z toho těsta na housky jsem i zkoušela udělat rohlíky a také skvělě.Iveta.
MonikaG
(upraveno)
19. 9. 2007, 11:48
@bursa
Dobrý den, tohle těsto hodně klesne, ale nikdy se mi nestalo že by se srazilo a opravdu všem chutná . Na mafiny nebo do jiných forem zkuste ten druhý recept, který jsem vložila. Ten je původně na biskupského beránka, ale já z něj dělám všechno. Musí se cice vážit, ale postup je úplně stejně jednoduchý a těsto klesne jen minimálně . Osvědčený recept na chleba bohužel nemám, protože všechny mé pokusy synáčkovi nechutnaly, tak kupuju chleba a všechno pečivo od firmy Schar. Už je k dostání i ve všech DM drogeriích . Přeju hodně vydařených pokusů . Monika
Irčík
(upraveno)
17. 6. 2007, 22:27
Tak jsem to zkusila, no krásně to vyběhlo , ale pak při chladnutí trochu spadlo . ale uvnitř se naštěstí nesrazilo a buchta byla moc dobrá. Tak nevím jestli je to u piškotového těsta normální... Udělala jsem ji jako koláč s třešněmi a použila mouku PROMIX UNI. Nebo ji necháváte chladnout nějak postupně, třeba ve vypnuté troubě? Já jsem ji prostě vytáhla z touby a nechala na lince... Díky za typ, přístě to zkusím jako roládu, rodinka si pochutnala . Irča
MonikaG
(upraveno)
19. 6. 2007, 20:20
@Irčík
Tato buchtička vždycky hóóódně naběhne a pak klesne, ale nikdy se uvnitř nesrazí, narozdíl od jiných piškotů. Podle mě je to klesnutí spůsobeno velmi malým množstvím mouky - asi. Určitě nedoporučuju nechávat chladnout ve vypnuté troubě, myslím, že by se usušila...Až budu mít chvilku, přidám sem hodně podobný recept, ale s větším nožstvím mouky na dort (původně na biskupského beránka) a ten mi nikdy tolik nespadne .
Alanna
(upraveno)
17. 4. 2007, 17:44
Tenhle recept vypadá jednoznačně dobře
MonikaG
(upraveno)
18. 4. 2007, 16:01
@Alanna
Je to strašně jednoduché, rychlé a nejsou s tím žádné útrapy - narozdíl od jiných receptů na bezlepkovou dietu Vřele doporučuji, vyzkoušejte, určitě Vám bude chutnat